Video Marketing: in 9 stappen naar SEO & UX video contentVeel ondernemingen zijn zich bewust van de overtuigende kracht van video’s en hebben om die reden video marketing toegevoegd aan hun complete online marketing mix. Echter, diverse ondernemers missen de nodige kennis op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO), die benodigd is om video content effectief in hun corporate website te integreren.

Daarnaast benadrukt Google’s Matt Cutts regelmatig dat bedrijven en merken de online UX (User Experience) moeten optimaliseren.

Door het volgen van onderstaande stappen kunt u niet alleen uw website en video content optimaliseren voor SEO, maar ook de user experience sterk verbeteren.

In 9 stappen naar SEO & UX video content

Met de opkomst van content marketing als de moderne online marketing strategie, is een nieuwe trend ontstaan op het gebied van corporate storytelling. Organisaties maken gebruik van diverse vormen van content om de doelgroep aan te trekken, vast te houden en te inspireren. Een van de meest populaire vormen is een zakelijke blog. Door het combineren van tekst en video content krijgt de boodschap extra overtuigingskracht. Volg het stappenplan hieronder, om bezoekers langer op uw website te kunnen houden en te inspireren met relevante content.

Stap 1: Video thumbnails

Plaats video thumbnails (miniaturen) op de homepage van uw corporate website, om het bereik van uw video content te vergroten.

Video Marketing: verhoog aantal kijkersStap 2: Corporate video pagina

Creëer een afzonderlijke webpagina voor al uw corporate video’s. Om uit te kunnen groeien tot een thought leader, oftewel kennisleider, is het raadzaam om naast een blog-pagina ook een pagina voor al uw visuele content aan te maken.     

Stap 3: Gerelateerde video’s

Door op elke webpagina relevante video’s toe te voegen, wordt een lagere bounce rate gerealiseerd. Zodra bezoekers een video op uw site hebben bekeken, dient relevante video content direct zichtbaar te zijn. De kijker wordt hierdoor aangemoedigd om op een andere video te klikken.

Stap 4: Relevante call-to-action buttons

Om online conversie te verhogen, is het van belang om relevante call-to-action buttons op elke pagina te plaatsen. Wilt u bijvoorbeeld een video over uw diensten op het gebied van product marketing publiceren, zorg dan voor een overtuigende call-to-action die prospects stimuleert om meer informatie over deze specifieke dienstverlening in te winnen.

Video SEO: online bereik vergroten

Stap 5: On-page SEO best practices

Maak gebruik van uw on-page SEO strategie om ook uw video content te optimaliseren voor zoekmachines en uw bereik te vergroten. Het gebruik van een video titel (title-tag), video-omschrijving (meta-description), alt-text (alternatieve tekst voor visuele media) en keyword tags zijn enkele voorbeelden hiervan.

Stap 6: Zoekvriendelijk video archief

Creëer een zoekvriendelijke database van al uw video content, zodat bezoekers gemakkelijk door uw complete aanbod van video’s kunnen zoeken. Een consument kan bijvoorbeeld op zoek zijn naar een eerdere publicatie met een instructievideo van een product die recentelijk is aangeschaft.

Stap 7: Video content delen

Zorg ervoor dat gebruikers eenvoudig uw video’s kunnen delen of op hun eigen site kunnen plaatsen, door een HTML embed-code van de video op elke pagina toe te voegen. Hierdoor worden kijkers gestimuleerd om uw video updates te delen.

Stap 8: Video sitemap

Video Marketing: social sharing video content

Ontwikkel een video sitemap,  zodat de navigatiestructuur van uw corporate website sneller duidelijk is voor zoekmachines en hun webcrawlers.

Stap 9: Social sharing buttons

Plaats duidelijk zichtbare social sharing buttons naast of onder de aangeboden video. Bezoekers worden hierdoor aangemoedigd om uw video content op een zeer eenvoudige wijze via hun social networks te delen.

Door het volgen van dit praktische stappenplan creëert u een corporate website voorzien van waardevolle video content, een optimale online user experience en een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur. Met het regelmatig publiceren van video updates vergroot u de interactie met uw bezoekers en de betrokkenheid van uw doelgroep. Echter, om uw doelgroep op de hoogte te kunnen brengen van uw video updates, is het van belang dat uw video content zichtbaar is op zowel uw corporate website als in de zoekresultaten. Stem uw aanpak voor het integreren van online video’s daarom af op de SEO strategie die u gebruikt voor het plaatsen van content op de blog-pagina van uw corporate website.

Wilt u graag een aanvullende informatie over het optimaliseren van video content voor SEO en UX? De content marketing specialisten van Online Performance Experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden.