Vervolg van pagina 1.

Social media sites zijn belangrijke kanalen voor het delen van video content

Social media sites zoals Facebook, Twitter en LinkedIn bieden reeds mogelijkheden voor het aanbieden en integreren van video. Hierdoor kunnen nieuwe en relevante video’s eenvoudig via deze social networks worden gedeeld. Op diverse social media sites blijft het aantal gebruikers snel groeien en daarmee samenhangende wordt informatie en overige content nog veelvuldiger gedeeld. Organisaties kunnen hiervan profiteren door consequent video content via social networks aan te bieden en te verspreiden.

AddThis Social Sharing Trends: social media shares

Volgens een onderzoek van AddThis naar de “Social Sharing Trends” van 2012, is bij diverse social media sites het afgelopen jaar een explosieve groei van het aantal social shares geconstateerd. In de periode van 2011 tot 2012 is het delen van content via Facebook met 18 procent gegroeid, terwijl in datzelfde jaar het aantal social shares via Twitter met maar liefst 55 procent is gestegen. Door het stijgende aanbod van gedeelde video’s op Facebook, heeft het social network het afgelopen jaar een aanzienlijke groei van de sociale betrokkenheid gekend. Uit de analyse van comScore is verder gebleken dat Facebook gebruikers gedurende de maand november 2012, ruim 340 miljoen video’s hebben bekeken. Ondanks dat deze resultaten enkel betrekking hebben op Facebook gebruikers uit de Verenigde Staten, geven deze cijfers een indicatie van het aantal Facebook video kijkers op wereldwijd niveau.

Organisaties die video’s creëren voor een specifieke doelgroep en vervolgens delen via social media, zijn in staat om de beoogde doelgroep nog effectiever te bereiken en de betrokkenheid van volgers en fans te vergroten.

Met video content kun u zich onderscheiden op social media

Nielsen Social Media Report: deelname aan social networkingMet de sterke groei van social media stijgt tegelijkertijd het gebruik van social marketing. Voor bedrijven is het daarom van essentieel belang om zich te onderscheiden op de overvolle nieuwsoverzichten die op social networks worden getoond. Video’s onderscheiden zich sterk van berichten die uitsluitend uit tekst bestaan. Bij het zien van video content wordt de aandacht van gebruikers sneller getrokken en worden kijkers daarnaast extra aangemoedigd om de video te delen met hun eigen netwerk. Volgens de cijfers van “The Social Media Report 2012” van Nielsen, hebben pc-gebruikers in de VS in totaal 17 procent van hun tijd op Facebook besteed, waarbij 76 procent aangaf dat zij een positief gevoel hadden over hun deelname aan social networking.

Nielsen Social Media Report: tijdsbesteding op social media

Vanwege de stijgende vraag naar online video en de groei van social media, kunnen organisaties een voorsprong op de concurrentie nemen door relevante, waardevolle en kwalitatieve video’s via social networks aan te bieden. Zorg er daarom voor dat video marketing wordt geïntegreerd in uw social media marketing strategie, zodat uw organisatie in de schijnwerpers wordt gezet en uw content nog beter onder de aandacht van uw doelgroep wordt gebracht. Kortom, indien u een krachtige social marketing campagne wilt neerzetten is het van essentieel belang om interactieve en inspirerende video content aan te bieden. Social media gebruikers worden vervolgens gestimuleerd om uw video met hun eigen network te delen. Hierdoor kunt u op een succesvolle wijze een groter publiek bereiken, de gewenste doelgroep aan uw organisatie binden en het dialoog starten met nieuwe contacten, volgers en fans.

Wilt u graag een deskundig advies over het doelgericht verspreiden van video content via social media sites? De Social Media specialisten van Online Performance Experts adviseren u graag over de mogelijkheden.

Pagina:  1   2