Bent u tevreden over de online traffic naar uw website en het aantal bezoekers op uw site? Dan bent u waarschijnlijk ook goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO). Om daadwerkelijk succesvol te kunnen zijn in de digitale wereld, is het tegenwoordig ook van essentieel belang om geheel op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachines. Google heeft het afgelopen jaar diverse zoekalgoritme wijzigingen doorgevoerd, waarbij social media een steeds prominentere plaats heeft ingenomen. Social networks worden niet alleen ingezet bij het vergroten van de betrokkenheid van de beoogde doelgroep, maar ook bij het realiseren van een hogere zoekmachine ranking. Social Media Marketing (SMM) is vandaag de dag daarom ook onlosmakelijk verbonden met een krachtige SEO campagne. Lees hieronder 3 praktische tips om met uw website hoger in Google te komen, aan de hand van het effectief inzetten van social media marketing.

Tip 1: Gebruik social media als inspiratie voor waardevolle content

Tip 2: Stimuleer natuurlijke backlinks via social networks

Tip 3: Genereer meer traffic via social media, wordt minder afhankelijk van bezoekers via Google

Tip 1: Gebruik social media als inspiratie voor waardevolle content

Het creëren van een natuurlijke linkbuilding is vandaag de dag een belangrijk onderdeel van online marketing. In plaats van ingekochte backlinks – voorheen een belangrijke SEO techniek – dient uw website op een natuurlijke wijze links aan te trekken. Deze backlinks zorgen namelijk voor een hogere ranking in de organische zoekresultaten. De sleutel tot een natuurlijke linkopbouw is het plaatsen van kwalitatieve en waardevolle content, dat vervolgens door andere internetgebruikers op een natuurlijke wijze via social networks wordt gedeeld. Oninteressante, of kwalitatief slechte content wordt namelijk weinig tot niet gedeeld door andere gebruikers.

Gerichte content marketing strategie

Social networks zijn ideale plekken om inspiratie op te doen voor het schrijven van relevante, waardevolle en actuele content. Door een zoekopdracht in te voeren in de zoekbalk van bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Google+, krijgt u inzicht in de onderwerpen en vraagstukken die door uw doelgroep als interessant worden beschouwd. Na het identificeren van diverse populaire onderwerpen kunt u vervolgens kwalitatieve content over het onderwerp creëren en via de social networks verspreiden. De webcontent dient uiteraard wel aan te sluiten bij uw onderneming, merk, product of dienst. Zorg daarom voor een evenwichtige afstemming tussen de onderwerpen en uw bedrijfsvisie. Door relevante informatie via social networks te verspreiden, specifiek afgestemd op social media trends, wordt een natuurlijke linkbuilding sterk gestimuleerd.

Volgende week volgt een uitgebreide beschrijving van de overige 2 social media marketing tips om met uw website hoger in Google te scoren.

 

Gerelateerde artikelen
Hoger in Google? Investeer in Social Media Marketing – deel 2