Het afgelopen jaar heeft de zoekmachinegigant Google diverse zoekalgoritme wijzigingen doorgevoerd. Naar aanleiding van bijvoorbeeld de Google Penguin update wordt onder andere een natuurlijke linkbuilding gestimuleerd. Websites die beschikken over een groot aantal natuurlijke backlinks worden daarom hoger in Google getoond. Social media is een krachtig middel voor het aantrekken van kwalitatieve en relevante backlinks. Social networks worden niet alleen ingezet om de sociale interactie met de beoogde doelgroep te vergroten, maar ook bij het realiseren van een hogere zoekmachine ranking. Social Media Marketing (SMM) is daarom ook onlosmakelijk verbonden met een doeltreffende SEO campagne.

Vorige week is een introductie gegeven over het aantrekken van een natuurlijke links via social media. Daarnaast is de eerste social marketing tip gegeven, namelijk:

Tip 1: Gebruik social media als inspiratie voor waardevolle content

Hieronder worden de overige social media marketing tips uitgebreid beschreven.

Tip 2: Stimuleer natuurlijke backlinks via social media

Social networks zijn ook uiterst belangrijke locaties voor het creëren en stimuleren van natuurlijke linkbuilding. Zowel de zoekmachine van Google als Bing volgen namelijk alle gedeelde links op Facebook, Twitter en andere social networks. Op de volgende manieren kunt u het aantrekken van waardevolle backlinks stimuleren:

  • Werk regelmatig aan het bouwen en uitbreiden van uw network op Facebook, Twitter, LinkedIn, maar ook op bijvoorbeeld Google Plus. Met een uitgebreid network wordt de kans groter dat een aanzienlijk aantal gebruikers uw content en links zullen delen.
  • Link uw blog aan uw social networks, zodat uw webcontent of een link naar uw blog direct op uw profiel wordt weergegeven na het plaatsen van een nieuwe blog post.
  • Maak gebruik van een effectieve planning voor het publiceren van content. Met behulp van verschillende tools, waaronder HootSuite en Buffer kunt u het plaatsen van nieuwe webcontent optimaal plannen en organiseren om zodoende een groter bereik te kunnen realiseren.

Daarnaast speelt Google+ ook een belangrijke rol bij het waarderen van website in de organische zoekresultaten. Creëer daarom ook een Google Plus pagina en vergroot uw aanwezigheid op het social network. Door +1 aanbevelingen op uw artikel te realiseren, zal uw blog of website hoger in Google worden getoond.

Tip 3: Genereer meer traffic via social media, wordt minder afhankelijk van bezoekers via Google

Om uw website beter te beschermen tegen Google algoritme updates dient u meer bezoekers en volgers via social media te realiseren. Hierdoor bent u minder afhankelijk van bezoekers via Google of andere zoekmachines. Onderstaande activiteiten helpen om de online traffic naar uw website zo breed mogelijk te houden en het bezoekersaantal via social media te vergroten:

  • Plaats Social Sharing Buttons op uw blog, zodat uw content eenvoudig door lezers kan worden gedeeld. Een voorbeeld van Social Sharing Buttons:
  • Stimuleer de lezer om uw artikel via social networks te delen, door waardevolle, relevante en overtuigende webcontent aan te bieden.
  • Maak gebruik van social media om kennisleiderschap te claimen. Content gedreven leiderschap wordt beschouwd als de opvolger van de traditionele SEO technieken.

Google kijkt niet alleen naar de sociale activiteit bij het waarderen van uw website. De zoekmachine beoordeelt tevens de betrouwbaarheid van de auteur bij het indexeren van de aangeboden webcontent. Het claimen van leiderschap op uw expertisegebied en het overtuigen van lezers van uw expertise stimuleren online traffic naar uw website. Hierdoor worden meer bezoekers en terugkerende bezoekers op een geheel natuurlijke wijze aangetrokken. Het voordeel hiervan is dat nieuwe zoekalgoritme wijzigingen van Google weinig tot geen impact hebben op de online traffic die via social media wordt gerealiseerd.

Wilt u ook graag met uw website hoger in Google scoren? Online Performance Experts ondersteunt u optimaal bij het opzetten en uitvoeren van een social media marketing campagne op maat. Aan de hand van onze doeltreffende online marketing campagnes realiseren wij met uw website een hogere Google ranking. Daarnaast zorgt ons team van specialisten ervoor dat toekomstige Google algoritme wijzigingen en updates van minimale invloed zijn op de positie van uw website in de zoekmachine. Benieuwd geraakt? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van internet marketing specialisten is u graag van dienst.

Maakt u zelf al intensief gebruik van social media marketing? Dan zijn wij ook uiteraard benieuwd naar uw ervaringen. Deel gerust uw ervaringen hieronder.

 

Gerelateerde artikelen
Hoger in Google? Investeer in Social Media Marketing (deel 1)