Google Author Rank wordt een belangrijke factor binnen zowel SEO als personal branding. Het doel achter Author Rank is om de betrouwbaarheid van auteurs te beoordelen, door na te gaan of de auteur daadwerkelijk interessante en waardevolle content aanbiedt. De zoekmachine indexeert de aangeboden content aan de hand van de reputatie score van de schrijver. Deze online reputatie score kan een positief of een negatief effect hebben op de positie van uw blog of artikel in de zoekresultaten.

Om voorbereid te zijn op de komst van het Author Rank algoritme, is het van belang dat u met behulp van Google Authorship al uw artikelen en overige content koppelt aan uw Google+ profiel. Aan de hand van onderstaande stappen kunt u zich optimaal voorbereiden op Author Rank.

Claim uw Google Plus profiel

Als u in bezit bent van een Gmail account of een YouTube account, dan kunt u zich via Google Plus direct aanmelden en uw account volledig invullen. Bij  het invullen van uw profielgegevens kunt u tevens social networks toevoegen, alsmede de blogs waaraan u een bijdrage levert of in het verleden hebt geleverd. Het is daarbij van belang dat u bij ‘Bijdrager aan’ een link naar uw website plaatst. Hierdoor kan uw Google+ account aan uw content worden gekoppeld.

Zorg voor een professioneel ogende foto

Aangezien u het Google Plus profiel voor zakelijke doeleinden gaat gebruiken, is het ook belangrijk dat u zichzelf op een professionele wijze presenteert. In de  zoekmachine wordt de foto inclusief uw naam namelijk naast uw webpagina of artikel getoond. Deze weergave in de zoekmachine heeft een positief effect op het aantrekken van bezoekers. Internetgebruikers zullen sneller klikken op een link dat is voorzien van een professionele foto van de auteur. Door met uw Google Plus account gebruik te maken van de Authorship Markup functie, creëert u als het ware een kleine versie van LinkedIn.

Koppel uw content aan uw Google+ profiel

Aan de hand van een geverifieerd e-mail adres kunt u eenvoudig al uw webcontent aan uw Google+ profiel koppelen. Indien u niet over een e-mail account met hetzelfde domein als uw blog of website beschikt, dan dient u gebruik te maken van de rel=”author” link. Deze tag is een gedeelte van een code die u plaatst in de link van uw naam in de auteursinformatie op uw website. De link kunt u gebruiken in bijvoorbeeld uw informatie ‘over de auteur’, in uw blog post, of andere content die u heeft geschreven. Op deze wijze laat u de zoekmachine weten dat u de betreffende content hebt geschreven en waar u precies actief bent op Google Plus.

Test het resultaat met de Google Author Rich Snippet tool

Om er zeker van te kunnen zijn dat uw Google+ account is gekoppeld aan al uw content, kunt u met behulp van de Google Author Rich Snippet Tool direct testen of de auteursinformatie daadwerkelijk door de zoekmachine kan worden gevonden.

Wilt u graag een deskundig advies over het optimaliseren van uw online aanwezigheid? Het team van Online Performance Experts adviseert u graag over de mogelijkheden.