4 redenen om video te gebruiken voor social marketingOok in 2013 zal er sprake zijn van een sterke toename van de diversiteit aan online marketing mogelijkheden. Via onder andere Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ maar ook Foursquare worden uitgebreide mogelijkheden geboden. Content marketeers worden meer dan ooit uitgedaagd om deze online kanalen effectief in te zetten ter promotie van hun organisatie, merken, producten of diensten. Internet marketeers erkennen reeds de kracht van content marketing voor het vergroten van de naamsbekendheid en zichtbaarheid in SERP’s.

Met de juiste inzet van social marketing wordt het mogelijk om actuele content, updates en nieuws binnen de branche of vakgebied op een effectieve wijze via social media te verspreiden. Ook hierbij is de uitspraak “Content is King” vandaag de dag relevanter dan ooit. Organisaties streven zodoende naar het claimen van leiderschap in hun expertisegebied. Bij het ontwikkelen van initiatieven voor 2013, om daarmee content gedreven leiderschap te kunnen bewerkstelligen, dient het delen van video met social media gebruikers als prioriteit worden beschouwd.

Video versterkt een social media marketing campagne

In 2012 hebben zowel consumenten als professionals meer dan ooit tevoren gebruik gemaakt van social media sites om informatie met vrienden, familie, kennissen, volgers en fans te delen. Tegelijkertijd zijn het aantal online video kijkers tot een recordhoogte gestegen. In november 2012 stond Facebook bijvoorbeeld op de derde plaats in de lijst van online video sites in de Verenigde Staten. Social media gebruikers kijken niet alleen meer video’s op social networks, maar delen de video’s ook steeds vaker met hun eigen netwerk. Om op deze trend in te kunnen spelen dienen marketeers video marketing toe te voegen aan hun online strategie, vooral bij het uitvoeren van social media marketing campagnes.

Video marketing is de oplossing voor de stijgende vraag naar online video

Dienen content marketeers daadwerkelijk video marketing aan hun online strategie toe te voegen? Volgens recente studies is het antwoord op deze vraag een duidelijk en volmondig “ja”. Internetgebruikers maken massaal gebruik van online video kanalen, zoals YouTube en Vimeo. Voor het bekijken van programma’s, video’s en films wenden consumenten zich tegenwoordig net zo vaak tot het internet als hun televisie. Om aan deze explosieve groei te kunnen voldoen kiezen organisaties er steeds vaker voor om video marketing in te zetten. Webvideo advertenties spelen daarnaast ook een steeds grotere rol bij het stimuleren van consumenten om tot een bepaalde actie of aankoop over te gaan.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina:  1   2